5/5

Garantie

Wanneer je een nieuwe vloer aanschaft, wil je natuurlijk graag weten welke garantie er wordt geboden. Het is belangrijk om te weten dat de garantieperiode voor de slijtlaag per vloer kan verschillen. Om er zeker van te zijn dat je op de hoogte bent van de exacte garantieperiode, raden wij je aan om altijd de productpagina van de desbetreffende vloer te raadplegen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan

 

De fabrieksgarantie biedt een indicatie van de verwachte levensduur van de vloer onder normale omstandigheden. Deze garantie dekt fabricagefouten, extreme kleurverschillen en beschadigingen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat deze gebreken vóór het leggen van de vloer moeten worden geconstateerd. Mocht er sprake zijn van een fabricagefout, neem dan eerst contact op met de fabrikant. Zo kun je snel en efficiënt geholpen worden.

 

Wanneer je de vloer zelf legt, vallen bollingen, spleten en het loslaten van de klikverbinding niet onder de fabrieksgarantie. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen voor een egale basisvloer en een degelijke ondervloer zonder oneffenheden. Het is ook belangrijk dat de klikverbinding goed in elkaar wordt geklikt. Krassen en butsen worden eveneens niet gedekt door de fabrieksgarantie. Zorg er dus voor dat je de vloer zorgvuldig legt en deze goed onderhoudt, om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je nieuwe vloer.

 

Om krassen op je vloer te voorkomen, is het verstandig om meubels en andere zware elementen te voorzien van viltlappen. Voor bureaustoelen en vergelijkbare meubelstukken wordt aanbevolen om extra bescherming te gebruiken, zoals een kleed of een bureaustoelmat. Hiermee voorkom je dat er krassen ontstaan door het verschuiven van het meubilair. Daarnaast is het van belang om een stofzuiger te gebruiken met een zachte borstelmond, om beschadigingen aan de vloer te voorkomen tijdens het schoonmaken. Door deze tips op te volgen, houd je je vloer in optimale conditie en kun je er jarenlang van genieten.

 

Schade door schoenen met steentjes eronder, puntbelasting door stoelen of naaldhakken vallen niet onder de fabrieksgarantie. Ook wordt er geen garantie verleend bij ondeugdelijk gebruik of onderhoud. Een teveel aan vocht dat resulteert in het bollen of krommen van de vloer, valt niet onder de fabrieksgarantie.

 

Als je vragen hebt over de garantie van de vloer die je overweegt aan te schaffen, kun je te allen tijde contact met ons opnemen. Onze klantenservice is beschikbaar via telefoon, chat, het contactformulier op onze website en per e-mail. Wij staan altijd klaar om je verder te helpen en je vragen te beantwoorden.

Word member en geniet van de beste producten, inspiratie en verhalen op het gebied van interieurdesign.